Laptisor de matca 5gr.

200,00 MDL

Producator: Moldova.

Laptisorul de matca este o secretie glandulara a albinelor doici, folosita in hrana larvelor albinelor, precum si a viitoarelor matci. Larvele de albine sunt hranite cu laptisor de matca pana la varsta de trei zile, in timp ce matca este hranita cu laptisor de matca pe toata durata vietii.

Spre comparatie, o albina lucratoare traieste intre patru si sase saptamani, pe cand matca poate trai pana la sase ani.

Laptisor de matca. Proprietati fizice

In stare proaspata, laptisorul de matca se prezinta sub forma unei mase vascoase, cremoase, omogene, cu granulatii fine. Culoarea sa variaza de la alb la slab-galbui, iar in contact cu aerul, la temperaturi de peste 15 grade, devine alb intens. Mirosul este putin aromat, iar gustul acrisor, usor astringent. In cazul in care laptisorul de matca este diluat, consistenta sa devine apoasa, iar culoarea sa se deterioreaza in cateva zile, pana la gri negru.

Compozitia laptisorului de matca

In compozitia laptisorului de matca intra 60-70% apa, 10-23% zahar, 9-18% proteine, aminoacizi, 4-8% grasime, oligoelemente si vitamine. Dintre vitamine, cele mai prezente sunt vitaminele B. Laptisorul de matca are cea mai mare concentratie de vitamina B5 dintre toate produsele naturale cunoscute.

Indicatii

Laptisorul de matca este un puternic stimulator de celule stem. Se recomanda in diabet zaharat, aplazie medulara, atero si artero scleroza, boli cronice ale cailor aeriene superioare, insuficienta renala cronica, gingivita hemoragica, boli pulmonare cronice nespecifice, boli infectocontagioase, distrofii, malnutritie la sugari, frigiditate, sterilitate, cosmetica.

Administrat intern, laptisorul de matca reduce seboreea excesiva si opreste albirea prematura a parului. Amestecat cu miere de albine, laptisorul ajuta la stoparea caderii parului.

Laptisorul de matca este contraindicat in cazul femeilor gravide si a mamelor ce alapteaza, astmului bronsic la copii, si in mai multe afectiuni glandulare.

 

 

Pentru a ne trimite mesaj, indepliniti formularul