Polen de flori, colectat de albina 100 gr.

40,00 MDL

Cod: P100

Finalizeaza comanda

Producator: Moldova.

Polenul colectat de albini este o pulbere deobicei galbena, constituita din grauncioare microscopice,ce provin din anterele staminelor. Polenul și mierea sunt singurele resurse alimentare care s-au descoperit că conțin 22 de nutrienți. Din această cauză polenul este considerat ca „aliment complet”. Dupa forma grauntele de polen pot fi rotunde, elipsoidale, triunghiulare, suprafata lor poate fi aspra, dungata etc. In componenta polenului intra aminoacizi, care nu se produc de catre organizmul uman, si vcare persoana trebiue sa primeasca cu produse alimentare. Dificit de aceste aminoacizi duce la avitaminoza, si concomitent la slabirea organizmului. Primind polen, omul primeste din exterior -e "elexirul tineretii".

Polenul de albine este considerat unul dintre cei mai sanatosi nutrienti pe care natura ii poate pune la dispozitie. Este utilizat de mii de ani ca supliment nutritional, medicament, revigorant, iar majoritatea nutritionistilor vorbesc de el ca de un adevarat miracol pentru mentinerea tineretii si vitalitatii, pentru stimularea organsimului sa lupte impotriva bolilor si pentru conferirea unei stari de bine general.

Dar, este oare polenul indicat tuturor sau sunt si persoane care ar trebuie sa fie precaute cand vin in contact cu el?

El stimuleaza functiile organismului, insa eficienta sa in combaterea unor boli grave nu a fost inca demonstrata. Insa polenul poate sa fie implicat si in aparitia unor fenomene alergice importante. In cazul in care exista alergii alimentare documentate, specialistii recomanda ca polenul sa fie evitat.

 

Pentru a ne trimite mesaj, indepliniti formularul